AD 4 LOG

Tips bij het kopen van een schadeauto

Geplaatst op

Ben je een ervaren hobby klusser die graag een auto koopt die een behoorlijke opknapbeurt nodig heeft? Of wil je gewoon zo min mogelijk uitgeven aan een tweedehands auto om hem vervolgens zelf te repareren. In deze gevallen is het altijd verstandig om te kiezen voor een schadeauto. Een schadeauto is een voertuig dat schade heeft opgelopen. Bijvoorbeeld bij een ongeluk, maar ook motorische schade. Hierbij kan het gaan om motorische schade, technische schade en blikschade. Voor veel mensen is het kopen van een schadeauto een voordelige deal, maar je moet wel met bepaalde zaken rekening houden. Waar moet je op letten? Onderstaand geven we handige tips voor bij de koop van een schadeauto!

Kijk naar de schade

Een auto met een klein beetje blikschade kan een uitkomst zijn als je zo min mogelijk wilt uitgeven aan een occasion. De prijs van een schadeauto met schade ligt natuurlijk onder de prijs van dezelfde auto zonder schade. Het is wel van belang om de schade goed na te lopen. Loop de auto dus altijd goed na en controleer de schade voordat je een schadeauto koopt. De schadeauto’s die worden aangeboden hebben meestal beschadigde lak, ruiten of bumpers. Dit is bij iedere aankoop anders en daarom moet je goed kijken naar de onderdelen die niet beschadigd zijn.

Je wilt het liefst alle onderdelen even testen, ook al zien de onderdelen er perfect uit. Het is noodzakelijk om erachter te komen of de auto onzichtbare schade heeft. Daarnaast is het ook van belang om een berekening te maken van de kosten. Als je dit lastig vindt, kan je ervoor kiezen om de schade te laten taxeren door een garage. Dit kost natuurlijk wel meer geld, maar het is wel belangrijk om te doen.

Betrouwbare auto inkoper

Auto inkopers hebben vaak een ruim aanbod aan schadeauto’s. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de website https://www.schadeautos.nl/nl. Het is een betrouwbare auto inkoper, hier kun je schadeauto’s inkopen en verkopen. Neem een kijkje in het assortiment en vergelijk de verschillende schadeauto’s met elkaar. De aanbieder geeft veel informatie over de schade en is op deze manier te vertrouwen. 

 

Over ons

Lees meer over de auto, transport en logistiek.

Contactgegevens

Via info @ ad4log.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden